Second Hand og Vintage fortsatt en god investering?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr

Det ser ut til at vintage og second hand blir værende en god stund fremover. Ikke bare appellerer det til den miljøbevisste forbruker, men også til de som ønsker å styre unna de typiske trend-produktene. I et marked hvor det myldrer av fast-fashion både på kles og interiørfronten ønsker mange likevel å gjøre unike funn. Det er gøy å finne noe ikke alle andre har.
Man kan jo argumentere med at  vintage og second-hand også blir en form for ”trend”, og problemet med alle typer trender er at de er i konstant forandring. Spørsmålet er om det fortsatt er mulig å gjøre gode investeringer på second-hand og vintage markedet?

Teakmonkey mener helt klart at svaret på dette spørsmålet er, ja.  Det gjelder bare å følge litt nøye med på disse trendene.
Gå for klassikerne. Dette gjelder uansett kategori. Ser vi på veskemarkedet er dette en godt eksempel. ”It-veskene” faller fort i verdi, mens klassikere som for eksempel Chanel vil holde seg i pris. Kjøper du riktig modell kan den til og med stige en god del i pris i årene fremover. Det er ikke bare en gang man har hørt at det kan være lurere å investere i  Hermes enn i aksjer.
En annen ting å tenke på hvis man vil gjøre en god investering er tilstanden. Det er helt avgjørende at gjenstanden er i god stand. Det er heller ikke alltid man bør hive ut gjenstandene selv om markedet kjølner. Visse tidsepoker blusser opp igjen fortere enn man tror.
Derfor er det kanskje ikke så dumt å grabbe tak i den drømmeveska når second hand- sjansen byr seg, da dagens nypriser ser ut til å ha nådd uante høyder.

Legg igjen en kommentar